Festival informatie

Met trots presenteren wij u ook dit jaar weer het Tibetan Healing festival. 

Het is een festival van zelfbewustzijn. Er is een grote vervorming in ons mensen, omdat we ons zo van de wereld hebben afgesneden (het innerlijk van het uiterlijk scheiden) dat we de waarheid in onszelf uit het oog zijn verloren.

Ons Festival is er voor iedereen en drukt een sterke spirituele verbinding uit voor iets groters, of een hogere macht die wij mensen nu nodig hebben. Het is een Festival voor zelfbewustzijn. Het gaat over innerlijk en uiterlijk. Het omvat gedachten, gevoelens, inspiraties, waarden, behoeften en emoties. Er is een grote vervorming ontstaan bij ons allemaal, mensen, omdat we ons van de wereld hebben afgesneden (het innerlijke van het uiterlijke hebben gescheiden)in die mate dat we de ware in onszelf uit het oog zijn verloren.Het Moedigd gevoelens aan, verlicht pijn, bevorderd persoonlijke groei en psychologische veerkracht. Het bieden van tools en filosofieën die bedoeld zijn om het welzijn en het gevoel van welzijn te verbeteren. Door dit festival dragen we niet alleen bij aan het verbeteren van uw welzijn, maar ook aan het ondersteunen van onze missies in de wereld, zoals

• Het behoud van de Tibetaanse kunst en cultuur via ons museum, erkend door Zijne Heiligheid 14e Dalai Lama van Tibet. Ons museum is officieel geregistreerd bij de musea van dit land, is een leer- en onderwijsbron die een omgeving creëert waarin iedereen, vooral de jonge generatie, het Tibetaanse culturele erfgoed kan ontdekken en ervaren.

• De ondersteuning van de Manjushree-tempel in Dharamshala, naast de residentie van Zijne Heiligheid Dalai Lama, in McLeod Ganj. Dit is een stichting zonder winstoogmerk, gerund door het Museum of Contemporary Tibetan Art en ondersteund door het spirituele project Ommm, gevestigd in New York, VS, met als doel de leer van de Boeddha in praktijk te brengen, een pure omgeving van Boeddha te vertegenwoordigen, te inspireren de innerlijke en uiterlijke vrede, als toevluchtsoord voor lekenbeoefenaars; het respecteren en eren van de inherente rechten en culturen van alle mensen, zonder grenzen, zonder ras, zonder religie, zonder kaste en zonder geloofsbelijdenis.

28 April 2024 vindt alweer de derde editie van het Tibetan Healing Festival plaat in het Tibet museum in het Centrum van Emmen. De dag zal ceremonieel worden gestart met een Tibetaanse openingsceremonie. Gedurende de hele dag zullen er verschillende workshops plaatsvinden. Tibetaanse Lu Yong Yoga, lezing over Tibetaanse geneeskunde, Reiki Masters zullen stoelbehandelingen verzorgen. Er zal een groots klankschalen concert plaatsvinden. Er zijn verschillende Tibetaanse meditaties gedurende de gehele dag, Mantra zang, workshop schilder je eigen persoonlijke geboortedag boeddah, kortom een dag die je boordevol energie weer huiswaarts zal laten gaan.

De modaliteiten zijn afgeleid uit twee delen:

Het eerste deel komt uit de Tibetaanse filosofie en helende krachten door middel van meditatie met Tibetaanse muziekinstrument. En het uitvoeren van de beroemde therapeutische techniek van de Tibetaanse Mantra Lounge uitgevoerd door Tibetaanse monnikVenerable Tashi Norbu (directeur van het museum voor hedendaagse Tibetaanse kunst in Emmen). Het tweede deel is afgeleid van disciplines zoals Rei Ki, Yoga, Ayurvedische leer, en klankschalen therapie. Uitgevoerd door gecertificeerde genezers.

Ons doel is om mensen te helpen een groter zelfbewustzijn te bereiken en hun prachtige innerlijke zelf te ontmoeten en te realiseren. Door dit te doen, zullen mensen meer inzicht krijgen en innerlijke rust vinden door eenvoudige en non-verbale benaderingen. Lees hier verder over onze algemene voorwaarden.