Lama Tashi Norbu

Lama Tashi Norbu zal deze dag de ceremonies, rituelen en dharmatalk verzorgen. Dit zal bestaan uit verschillende rituelen en meditaties. Ook zal hij deze dag een zandmandala gaan maken die aan het einde van de dag ritueel gezamenlijk weer vertnietigd zal worden.

Healing sounds and subtile Breath

Wij zijn verheugd om te kunnen vertellen dat Romy van der Pool van centrum Samavihara met een groep mensen met prachtige healing drum cirkels zal verzorgen op ons Festival. Romy doceerde op (inter)nationale Yoga concressen, gaf er tevens klank(schalen)concerten en laat jullie ook graag ervaren hoe fijn het is...Wil je weten wat voor mooie dingen zij verder allemaal nog doet kijk dan gerust eens op haar website

www.romyvanderpool.nl


Lu Yong Yoga

Henk van Anken zal deze dag weer verschillende workshops geven van Tibetaanse Lu Yong Yoga.

Lu Jong bestaat uit een reeks zeer oude Tibetaanse lichaamsoefeningen uit de vajrayana traditie. Deze oefeningen zijn heel heilzaam voor lichaam en geest. Ze maken het lichaam soepel en krachtig en brengen de geest tot rust.


De wervelkolom speelt een belangrijke rol in de Tibetaanse geneeskunde, alsook in Lu Jong. Ze wordt gezien als de energiebron van het lichaam. Als de wervelkolom goed in balans is, kan energie efficiënt vloeien naar alle delen van het lichaam.


Lu Jong opent zowel op grof, als op subtiel niveau alle lichaamschakra’s en maakt blokkades los in het lichaam. Het grove niveau van het lichaam bestaat uit alles wat met de 5 zintuigen te maken heeft en het subtiele niveau bestaat uit de 72.000 kanalen in het lichaam. Als je een gezond lichaam wilt, moeten beide niveaus – zowel grof als subtiel – goed functioneren. Indien de kanalen open zijn en de levensenergie goed kan stromen, kunnen wij mentale helderheid ervaren en ten volle liefde en mededogen voelen.


Lu Jong helpt negatieve emoties los te laten en te transformeren in vreugde en mededogen, hierdoor creëren we een fysieke en emotionele harmonie. Lu Jong werkt op alle dimensies van ons welzijn. Het verbetert onze fysieke gezondheid, het verhoogt onze levensenergie, kortom we voelen ons fit en vreugdevol.


Happy Soul Yoga